Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Παγωτό bounty
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Νηστίσιμο
Οικονομικές
Μερίδες
1 ½ κιλό παγωτό
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
8 ώρες
Υλικά
Για το παγωτό:
1 λίτρο
κρέμα καρύδας
1 ½ κ.σ.
κορν φλάουρ
200 γρ.
maple syrup
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ.
τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
1
πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη και το σερβίρισμα:
150 γρ.
μαύρη κουβερτούρα (σε κομματάκια)
2 κ.σ.
λάδι καρύδας
2-3 κ.σ.
τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο) για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το μείγμα για το παγωτό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα καρύδας το maple syrup, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να ενωθούν.
Θερμαίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήξει ελαφρός από το κορν φλάουρ.
Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα.
Μόλις κρυώσει, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και καλύπτουμε την επιφάνεια με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες. (Αν μείνει περισσότερες ώρες τότε απλά ξαναχτυπά το μείγμα ή άστο για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας στο microwave ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να πάρουμε μία λεία, ρευστή σοκολάτα.
Αποσύρουμε την σοκολάτα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και περιχύνουμε το παγωτό με τη λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα τριμμένη καρύδα από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Lemon posset
No Leftovers
Torta caprese – σοκολατένιο gluten free κέικ
Γλυκά
Αχλάδια στο air fryer
Γλυκά
Ρασμπεριες frozen yogurt
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: