Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ομελέτα με μανιτάρια
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Πρωινό
Μερίδες
1
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
3
αυγά
2 μλ
τρουφόλαδο
100 γρ.
μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
½ κ.γ.
θυμάρι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ.
παρμεζάνα τριμμένη
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το τρουφόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε την ομελέτα, αλλά με μια μαρίζ ή κουτάλι, σπρώχνουμε την άκρη της προς το κέντρο, έτσι ώστε το υγρό αυγό να καλύψει το κενό.
Αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά, χωρίς να στεγνώσει, μέχρι να πήξει η βάση και να παραμείνει ζουμερή στην κορυφή.
Τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω και γλιστράμε την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού και με μια ξύλινη κουτάλα την διπλώνουμε και την τοποθετούμε στο πιάτο.
Σερβίρουμε αμέσως με τα μανιτάρια από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Frittata στο τηγάνι
Γρήγορες Συνταγές
Pancakes με βρώμη, μπανάνα και κρέμα φυστικοβούτυρο
Γρήγορες Συνταγές
Scrambled eggs με πιπεριά Φλωρίνης
Γρήγορες Συνταγές
Μεσογειακή σακσούκα με ντομάτα, ελιές και κυπριακό λουκάνικο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: