Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Tuna crudo με εσπεριδοειδή & σάλτσα σόγιας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Θαλασσινά
Κρύα Ορεκτικά
Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
-
Υλικά
Για τη σάλτσα:
60 μλ
σόγια σος
30 μλ
rice vinegar
1 κ.σ
μέλι
Χυμός από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
Για το crudo:
150 γρ
φρέσκο τόνο
2
φράουλες
2
μοίρες πομέλο (ή φράπα)
Μοίρες από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ
φύλλα δυόσμου
Ξυσμα απο μισο λεμόνι
1 κ.σ
ελαιόλαδο
1 κ.γ
σουσάμι καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, και πορτοκαλιού, τη σόγια σος, το rice vinegar, το μέλι, λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κόβουμε τον τόνο σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου ½ εκ.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, το πορτοκάλι και το πομέλο. Κόβουμε τις φράουλες σε κυβάκια και χωρίζουμε τα εσπεριδοειδή σε μοίρες, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες και τις μεμβράνες.
Απλώνουμε τις φέτες τόνου σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Προσθέτουμε από πάνω τα κομμένα φρούτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο
Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, καβουρδισμένο σουσάμι και φύλλα δυόσμου
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Μύδια αχνιστά
Θαλασσινά
Μαριναρισμένος σολωμός σε τσιπς από φύλλο ρυζιού
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: