Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Λαυράκι alla siciliana
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
2
Προετοιμασία
10
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
1
λαβράκι μεσαίο
2-3 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2
σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
200 γρ
ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
5-6
τεμάχια αρακάς ( μπιζέλι ) φρέσκο απο τον κήπο
1/2
φλιτζάνι λευκό κρασί
1
κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
1
κουταλιά κάπαρη
8-10
ελιές Καλαμών (ψιλοκομμένες)
Αλάτι και πιπέρι
Βασιλικός
Μέθοδος Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας και σοτάρουμε για 7 λεπτά από τη μεριά της πέτσας και 30’’ από την άλλη.. Βγάζουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τον αρακά σε λεπτές φέτες.(αν δεν είναι με τις φλούδες ο αρακάς, τότε βάζουμε μόνο το από μέσα μέρος του)
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά το ξύδι, τις ελιές, την κάπαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε το ψάρι σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Γρήγορες Συνταγές
Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά
Γρήγορες Συνταγές
Scallops με βούτυρο και φρέσκια σαλάτα
Θαλασσινά
Tuna crudo με εσπεριδοειδή & σάλτσα σόγιας
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: