Θερμοκρασίες φούρνου:
Βαθμοί Κελσίου | Κλίμακα Φαρενάιτ | Ένδειξη γκαζιού |
---|---|---|
100 | 220 | 1/4 |
110 | 225 | 1/4 |
120 | 250 | 1/2 |
130 | 265 | 1/2 |
140 | 275 | 1 |
150 | 300 | 2 |
160 | 320 | 3 |
170 | 340 | 3 |
180 | 350 | 4 |
190 | 375 | 5 |
200 | 400 | 6 |
210 | 410 | 6 |
220 | 425 | 7 |
Μετατροπές βάρους
Υλικό | 1 φλιτζάνι (g) | 1/2 φλιτζάνι (g) | 1 κ.σ. (g) |
---|---|---|---|
Αλεύρι (γ.ο.χ.) | 120-130 | 60-65 | 8-9 |
Ζάχαρη (κρυσταλλική) | 200-210 | 100-105 | 12-15 |
Ζάχαρη (άχνη) | 110-120 | 55-60 | 8-10 |
Βούτυρο | 220 | 110 | 14 |
Ξηροί καρποί (σπασμ.) | 150-160 | 75-80 | 10-12 |
Γιαούρτι | 240 | 120 | 15 |
Γάλα | 240 | 120 | 15 |
Ελαιόλαδο | 220-240 | 110-120 | 14 |
Ηλιέλαιο | 220-240 | 110-120 | 14 |
Ξύδι | 240 | 120 | 15 |
Ταχίνι | 250 | 125 | 15 |
Κακάο | 100-120 | 50-60 | 8-10 |
Μέλι | 340 | 170 | 20 |
Κρέμα γάλακτος | 240 | 120 | 30 |
Κρέμα τυρι | 240 | 120 | 30 |