Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ανθοί κολοκυθιού με τυριά
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζεστά Ορεκτικά
Μερίδες
5-6
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
24
κολοκυθοανθοί, φρέσκοι και ανοιχτοί
150 γρ.
χαλούμι
150 γρ.
ένταμ
200 γρ.
αναρή φρέσκια (ή στραγγισμένη)
600 ml
ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Για την tempura
250 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml
σόδα παγωμένη
1 κ.γ,
αλάτι
Για την πικάντικη σάλτσα με μέλι
30 γρ.
βούτυρο
50 γρ.
μέλι
2 γρ.
μπούκοβο
Μέθοδος Εκτέλεση
Τρίβουμε το χαλούμι και το ένταμ στον λεπτό τρίφτη.
Βάζουμε τα τυριά και την αναρή σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή το δουλεύουμε με κουταλάκι και γεμίζουμε προσεκτικά τους ανθούς, κλείνοντας ελαφρά τις άκρες τους.
Ετοιμάζουμε την tempura: Βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε παχύρρευστο αλλά ελαφρύ χυλό (δεν θέλουμε να είναι πολύ ομοιογενές).
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε γεμιστό ανθό στο χυλό και τον τηγανίζουμε για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανός και χρυσαφένιος.
Μεταφέρουμε τους ανθούς σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Για την πικάντικη σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε το μέλι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τους ανθούς ζεστούς, περιχύνοντας με λίγη από τη σάλτσα ή σερβίρουμε τη σάλτσα στο πλάι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Potato latkes με καπνιστό σολομό και κρέμα τυρί
Ζεστά Ορεκτικά
Πουγκάκια με μπεσαμελ , αρακά και κοτόπουλο
Γρήγορες Συνταγές
Στραπατσάδα με βασιλικό και φέτα
Ζεστά Ορεκτικά
Τάρτα με αχλάδι, chevre και θυμάρι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: