Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μουστάρδας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Κρέατα
Μερίδες
3–4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
5 λεπτά
Υλικά
Για τα παϊδάκια
1 κιλό
αρνίσια παϊδάκια (κομμένα σε μερίδες, πάχους περίπου 2,5 εκ.)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
2 κ.σ.
μουστάρδα Dijon
2 κ.σ.
μέλι
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 σκελίδα
σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ.
χυμό λεμονιού
½ φλ.
ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ.
φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Αφήνουμε τα παϊδάκια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματιου.
Τα αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
Όταν κάψει, προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα θωρακίζουμε για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να φτάσουν την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.
Αποσύρουμε τα παϊδάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Αν το τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε δεν έχει καμένες κηλίδες, το καθαρίζουμε να φύγουν τα περιττά έλαια, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε αμέσως τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό. Ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να μαζέψουμε όλα τα καραμελωμένα υπολείμματα του αρνιού.
Σιγοβράζουμε για 5–7 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα με αλατοπίπερο και θυμάρι.
Σερβίρουμε αμέσως τα παϊδάκια με σάλτσα μουστάρδας.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Κρέατα
Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τζατζίκι
Κρέατα
Γύρος κοτόπουλο στον air fryer
Γρήγορες Συνταγές
Πικάντικο γλασαρισμένο κοτόπουλο με δροσερή σαλάτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: