Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Φέτα parcel με μέλι, θυμάρι & ροδοπέταλα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τη φέτα:
200 γρ.
φέτα (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)
2
φύλλα κρούστας
2 κ.σ.
βούτυρο, λιωμένο (για άλειμμα)
Για το σιρόπι μελιού:
50 γρ.
μέλι
50 γρ.
βούτυρο
1 κ.γ.
θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
1 κ.γ.
ροδοπέταλα (βρώσιμα, αποξηραμένα)
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 8 κομμάτια ( στην μέση και έπειτα στα 4) και την φέτα σε 8 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, με πινέλο τα περνάμε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε τη φέτα πάνω στο φύλλο κρούστας.Τη διπλώνουμε σαν πακετάκι, φροντίζοντας να κλείσει καλά.
Αλείφουμε εξωτερικά με το λιωμένο βούτυρο και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το φύλλο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.
Μόλις βγει η φέτα από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και προσθέτουμε , το θυμάρι , τα ροδοπέταλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Γρήγορες Συνταγές
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
Ζεστά Ορεκτικά
Potato latkes με καπνιστό σολομό και κρέμα τυρί
Γρήγορες Συνταγές
Μπρουσκέτα με τριμμένο χαλούμι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: