Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο
Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζυμαρικά
Κρέατα
Μερίδες
4 μερίδες
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ
κριθαράκι
200 γρ
κοτόπουλο φιλέτο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
1
κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1
σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 κ.σ
θυμάρι
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
700 μλ
ζωμό κότας
50 γρ
βούτυρο
60 γρ
κεφαλοτύρι (τριμμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε (περίπου 5 λεπτά). Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα , το ζωμό κοτόπουλου αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει γύρω στα 15 -17 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Ζυμαρικά
Κριθαρότο με μανιτάρια
Ζυμαρικά
Λαζάνια-ρολάκια με κοτόπουλο αλά κρεμ
Κρέατα
Τραγανό κοτόπουλο με χειροποίητο ξυνόγαλο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: