Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κριθαρότο με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια και παρμεζάνα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζυμαρικά
Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1
σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
200 γρ.
κριθαράκι
150 γρ.
ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
80 γρ.
λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) ** ΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ
700 ml
ζεστός ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
30 γρ.
βούτυρο
50 γρ.
παρμεζάνα (τριμμένη) + 2 κ.σ έξτρα για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2–3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 3–4 λεπτά.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον ζωμό, λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί κάθε φορά.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο (περίπου σε 20 λεπτά), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως, με έξτρα παρμεζάνα από πάνω αν θέλουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Cacio e pepe
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
No Leftovers
Spaghetti al limone με pangrattato
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: