Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμαρικά
Κρέατα
Οικονομικές
Μερίδες
3-4 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτα
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
2
φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
300 γρ
Πέννες
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
λάδι από λιαστές ντομάτες
2 κ.σ.
κορν φλάουρ
1 κ.σ.
βούτυρο
3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γρ
λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 μλ
κρέμα γάλακτος
150 γρ
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
200 μλ
ζωμός κοτόπουλου
2 κ.γ.
αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.σ
καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ
βασιλικός για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία)
Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού πάνω στο κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με αλάτι και πιπέρι για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο , τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει στη σάλτσα για να απορροφήσει τις γεύσεις. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό και έξτρα παρμεζάνα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Ζυμαρικά
Μελωμένο γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κιμά
Ζυμαρικά
Cheeseburger pasta
Ζυμαρικά
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια και αντζούγιες
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: