Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση τυριού
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Κρέατα
Μερίδες
5 τεμάχια
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
10-12 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
350 γρ
κιμά από μπούτι κοτόπουλου
1
αυγό
70 γρ
τριμμένο ψωμί η πάνκο φρυγανιά τριμμενη
½
κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1
κρεμμύδι ξερό (σωταρισμένο)
½
καρότο τριμμένο
½
σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.γ.
γλυκιά πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Για τη γέμιση:
80 γρ
τυρί κρέμα
40 γρ
παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Ξεκινάμε σωτάροντας το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο (περίπου 5-7 λεπτά). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το τριμμένο ψωμί, την κόκκινη πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά (πάπρικα, καπνιστή πάπρικα). Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για την γέμιση, σε ένα μπολ ενώνουμε την κρέμα τυρί και την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μπιφτέκια, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια.
Σε κάθε μπιφτέκι, κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και γεμίζουμε με το μείγμα από το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Κλείνουμε τα μπιφτέκια καλά ώστε να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Αν δεν τα ψήσουμε στη σχάρα,ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά ψημένα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Κρέατα
Τραγανό κοτόπουλο με χειροποίητο ξυνόγαλο
Ζεστά Ορεκτικά
Πουγκάκια με μπεσαμελ , αρακά και κοτόπουλο
Κρέατα
Κεφτέδες κοτόπουλου με γέμιση μοτσαρέλας και γλάσο από μέλι και λεμόνι
Κρέατα
Γύρος κοτόπουλο στον air fryer
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: