Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Scallops με βούτυρο και φρέσκια σαλάτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
2-3 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τα χτένια:
10
χτένια
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Βούτυρο
½ κ.σ.
θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από ½ λεμόνι
Για τη σαλάτα:
1
αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1
μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
5-6
φύλλα απο καρδιες μαρουλιου
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
ξύδι (π.χ. μηλόξυδο ή βαλσαμικό)
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα χτένια:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τα χτένια στο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τρυφερά.
Μόλις τα χτένια είναι έτοιμα, αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο , το θυμάρι και, με ένα κουτάλι, τα γλασάρουμε, ρίχνοντας το λιωμένο βούτυρο πάνω τους για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αγγούρι, τις καρδιες μαρουλιου και το μήλο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα χτένια μαζι με την δροσιστική σαλάτα που φτιάξαμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Θαλασσινά
Tuna crudo με εσπεριδοειδή & σάλτσα σόγιας
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Μύδια αχνιστά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: