Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σολομός καραμελωμένος με σάλτσα πορτοκαλιού
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
3 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
3
φιλέτα σολομού (περίπου 200 γρ. το καθένα)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
150 μλ
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
30 μλ
φρέσκος χυμός λεμονιού
100 μλ
ζωμός λαχανικών (½ κύβος + 100 ml νερό)
1 κ.γ.
κορν φλάουρ
2 κ.σ.
μέλι
1 κ.σ.
μουστάρδα dijon
½ κ.γ.
τσίλι σε slices
Μέθοδος Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα σοτάρουμε για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και τον αραιωμένο ζωμό λαχανικών.
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1–2 κ.σ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το μέλι, την μουστάρδα και το τσίλι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να αποκτήσει βελούδινη υφή. (Αν βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε 1-2 κ.σ νερό(
Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι για 1–2 λεπτά, για να απορροφήσει τα αρώματα της σάλτσας.
Σερβίρουμε τον σολομό με τη σάλτσα από πάνω και συνοδεύουμε με ρύζι η κριθαράκι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Θαλασσινά
Salmon tostada
Γρήγορες Συνταγές
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Μύδια αχνιστά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: