Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Σολομός με σάλτσα από σόγια και μέλι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
3 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ
φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
1 κ.γ
πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ
σκόνη σκόρδου
1 κ.γ
σκόνη κρεμμυδιού
3 κ.σ
ελαιόλαδο
2 κ.γ
σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ
τριμμένο τζίντζερ
50 μλ
σάλτσα σόγιας light
70 μλ
μέλι
2 κ.σ
ξύδι ρυζιού ή ξύδι μήλο
Για το σερβίρισμα:
2 κ.γ
σουσάμι για γαρνίρισμα
2 κ.σ
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Βρασμένο λευκό ρύζι
Μέθοδος Εκτέλεση
Στεγνώνουμε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους κύβους σολομού με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τους μισούς κύβους σολομού και τους σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφαιρούμε και τους βάζουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν όλα τα κυβάκια σολωμού και αφαιρούμε.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν αρωματικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού και το μέλι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι και τον ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθεί από τη σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
Γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε ζεστό με βρασμένο λευκό ρύζι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Γρήγορες Συνταγές
Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Θαλασσινά
Μαριναρισμένος σολωμός σε τσιπς από φύλλο ρυζιού
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: