Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Τόνος ταρτάρ με αβοκάντο και ψωμί στο γκριλ
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Θαλασσινά
Κρύα Ορεκτικά
Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
2 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
150 γρ
φρέσκος τόνος κομμένος σε κυβάκια
1 κ.σ.
ψιλοκομμένο shallot ( η κρεμμύδι)
1 κ.σ.
σχοινόπρασο
1 κ.σ.
κάπαρη (ξεπλένουμε και σουρώνουμε)
½ κ.σ.
ψιλοκομμένο τσίλι κόκκινο
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
½ κ.σ.
χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
1
αβοκάντο
½ κ.γ.
χυμός λεμονιού
20 γρ
κρέμα τυρί
2
φέτες ψωμί
Ανθός αλατιού για το γαρνίρισμα
1 κ.σ.
φύλλα κόλιανδρου
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον φρέσκο τόνο κομμένο σε κυβάκια, το ψιλοκομμένο shallot (ή κόκκινο κρεμμύδι), το σχοινόπρασο, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά και να πάρει γεύση ο τόνος.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα πιάτο και τοποθετούμε ένα τσερκί. Βάζουμε τον τόνο ταρτάρ στο τσερκί και πιέζουμε ελαφρά για να δώσουμε σχήμα.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές λωρίδες( κάθετα) και το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να το απλώσουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το αβοκάντο με τσερκι ( το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε πρίν) ώστε να έχουν το ίδιο μέγεθος με τον τόνο ταρτάρ. Κόβουμε το αβοκάντο στην μέση και τοποθετούμε πάνω από το ταρτάρ.
Με κορνέ, βάζουμε 4-5 κουκίδες κρέμας τυριού πάνω από το ταρταρ.
Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού που έχουμε ψήσει στο γκριλ για 2 λεπτά και γαρνίρουμε με ανθό αλατιού και φύλλα κόλιανδρου.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Θαλασσινά
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και λεμονάτη σάλτσα με γιαούρτι
Θαλασσινά
Σαλάτα με τραγανό ρύζι και σολωμό
Θαλασσινά
Ψαρόσουπα
Θαλασσινά
Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: