Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Creme caramel
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Οικονομικές
Μερίδες
8
Προετοιμασία
5 λεπτα
Ψήσιμο
40 λεπτα
Αναμονή
4 ώρες
Υλικά
Για την καραμέλα:
250 γρ
Ζάχαρη
70 γρ
Νερό
2-3
σταγόνες χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
100 γρ
Ζάχαρη
4
αυγά
100 γρ
κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ
γάλα πλήρες
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Φλούδα από ½ πορτοκάλι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει χρυσή καραμέλα.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε φορμάκια και την αφήνουμε να σφίξει.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα με τη φλούδα πορτοκαλιού σε χαμηλή φωτιά και μετά τα προσθέτουμε στα αυγά σιγά-σιγά, ανακατεύοντας.
Στραγγίζουμε το μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα στα φορμάκια.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό (μπεν μαρί) και ψήνουμε στους 150°C για 40 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Lemon posset
Γλυκά
Κρέπες με εύκολη κρέμα πατισερί και καραμέλα
Γλυκά
Κρέπες τιραμισού
Γλυκά
Πάβλοβα με κρέμα τυριού, σως βατομουρο , σύκα και φυστίκι αιγίνης
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: