Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Γλυκά ρολάκια ρυζόγαλου
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
7 τεμάχια
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
-
Υλικά
700 γρ.
ρυζόγαλο (περίσσευμα)
7
φύλλα ρυζιού
200 γρ.
φρούτα που δεν βγάζουν πολύ ζουμί (μάνγκο, φράουλες, ροδάκινο – κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κ.σ.
σουσάμι καβουρδισμένο
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ κ.γ
κανέλα (για γαρνίρισμα)
Για το ντιπ
3 κ.σ.
μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κ.σ.
νερό
Μέθοδος Εκτέλεση
Μουλιάζουμε ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού σε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα ακουμπάμε σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου 2-3 κουταλιές ρυζόγαλο και έπειτα διαλέγουμε τον συνδυασμό που θα κάνουμε κάθε φορά όπως: φράουλα + σουσάμι , μάνγκο + δυόσμο, σκέτο ρυζόγαλο + κανέλα κτλ.)
Διπλώνουμε πρώτα τις δύο πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και μετά τυλίγουμε σε ρολάκι.
Σε ένα μικρό μπολ, αραιώνουμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού με λίγο νερό, μέχρι να αποκτήσει πιο ρευστή υφή.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πιάτο, συνοδεύουμε με το ντιπ μαρμελάδας και απολαμβάνουμε!
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Χειροποίητη νουτέλα
Γλυκά
Ρασμπεριες frozen yogurt
No Leftovers
Μπακλαβάς με φυστίκια αιγίνης και καραμελωμένες φλόυδες απο πορτοκάλια
Γλυκά
Κρέμα από εσπεριδοειδή
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: