Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Χταποδάκι σαλάτα με μαυρομάτικα & dressing εσπεριδοειδών
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Θαλασσινά
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ
ψημένο χταπόδι (που μας έμεινε από την προηγούμενη μέρα)
250 γρ
μαυρομάτικα φασόλια (ωμά)
1
παντζάρι, βρασμένο και κομμένο σε κύβους
100 γρ
πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1
μικρό πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1
μικρό σαγκουίνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
50 γρ
ρόκα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το dressing εσπεριδοειδών
Χυμός & ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Χυμός από ½ σαγκουίνι
Χυμός & ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.γ.
μουστάρδα
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
½ κ.γ.
κόλιανδρος ξηρός
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μαυρομάτικα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε, προσθέτουμε φρέσκο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το ψημένο χταπόδι σε ροδέλες.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μαυρομάτικα, το χταπόδι, τα ντοματίνια, το παντζάρι, το πορτοκάλι, το σαγκουίνι και τη ρόκα.
Για το dressing , σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τον ξηρό κόλιανδρο και το λεμόνι, τον χυμό από το σαγκουίνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως ή τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα πριν τη σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Ψαρόσουπα
Θαλασσινά
Τόνος ταρτάρ με αβοκάντο και ψωμί στο γκριλ
Γρήγορες Συνταγές
Σολομός με σάλτσα από σόγια και μέλι
Γρήγορες Συνταγές
Σεβίτσε λαβράκι με μάνγκο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: