Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Τάκος με γαρίδες, πουρέ αβοκάντο και sweet & sour σάλτσα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
2
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τις γαρίδες:
250 γρ.
γαρίδες καθαρισμένες
1 κ.γ.
πάπρικα
1 κ.γ.
σκόνη σκόρδου
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τον πουρέ αβοκάντο:
2
ώριμα αβοκάντο
1 κ.σ.
ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για τη sweet & sour σάλτσα:
100 γρ
ζάχαρη
150 μλ
νερό
80 μλ
λευκό ξίδι
50 μλ
σόγια σος
1 κ.σ.
κορν φλάουρ
2 κ.σ.
κέτσαπ
Για το σερβίρισμα:
4
μικρές τορτίγιες (ή 2 μέτριες)
1/2
iceberg, λεπτοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεση
Για την γλυκόξινη σάλτσα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξίδι, τη σόγια και την κέτσαπ και το κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Καρυκεύουμε απευθείας στο τηγάνι με πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τα αβοκάντο με πιρούνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε τηγάνι και στήνουμε τα τάκος: απλώνουμε πουρέ αβοκάντο, προσθέτουμε γαρίδες, λίγη από τη σάλτσα και το λεπτοκομμένο μαρούλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Θαλασσινά
Tuna crudo με εσπεριδοειδή & σάλτσα σόγιας
Γρήγορες Συνταγές
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Λαυράκι alla siciliana
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: