Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με μοτσαρέλα και πατάτες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Οικονομικές
Μερίδες
4
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
45 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ.
κιμάς κοτόπουλου
1
αυγό
50 γρ.
κινέζικη φρυγανιά ( πάνκο)
1 κ.γ.
ρίγανη
1 κ.γ.
μουστάρδα
100 γρ.
μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
4
πατάτες
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ.
μέλι
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, το αυγό, την φρυγανιά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Παίρνουμε γύρω στα 40 γρ απο τον κιμά, τοποθετούμε στο κέντρο έναν κύβο μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά, πλάθοντας σε κεφτεδάκια.
Αφαιρούμε το ταψί απο τον φούρνο προσεκτικά στα 20 λεπτά και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια πάνω από τις μισο ψημένες πατάτες.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το μέλι και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κεφτεδάκια και τις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Κρέατα
Τραγανό κοτόπουλο με χειροποίητο ξυνόγαλο
Κρέατα
Στήθος κοτόπουλο γλασαρισμένο με sauce ταρτάρ
Κρέατα
Σουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο
No Leftovers
Σάντουιτς με creamy κοτόπουλο , αβοκάντο και σως γιαουρτιού
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: