Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κρουασάν-μπισκότο με σοκολάτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
6
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
20 λεπτά στο ψυγείο
Υλικά
Για τη ζύμη cookie:
100 γρ.
βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
80 γρ.
καστανή ζάχαρη
40 γρ.
κρυσταλλική ζάχαρη
1
αυγό
½ κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ
αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.
αλάτι
150 γρ.
κουβερτούρα
Για τη βάση:
4
μέτρια κρουασάν βουτύρου
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα. Παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη cookie και την απλώνουμε πάνω από το κάθε κρουασάν, πιέζοντας απαλά για να καλύψει την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 13–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη cookie αλλά να μη σκληρύνει.
Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα μετακινήσουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
No Leftovers
Torta caprese – σοκολατένιο gluten free κέικ
Γλυκά
Tres leches cake
No Leftovers
Milkshake με σοκολατένια soft cookies και μπανάνα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: