About
Recipes
Private Chef
English
Ελληνικά
el
×
SEARCH
About
Recipes
Private Chef
Cookbook
Caesar chicken schnitzel
🖨️ Print Recipe
Fast Recipes
Meat
Servings
6 schnitzels
Preperation
20 minutes
Ψήσιμο
10 minutes
Waiting
-
Υλικά
For the schnitzel:
2
chicken breasts
1
egg
1 tbsp
mustard
50 g
flour
100 g
panko breadcrumbs
1 tbsp
olive oil
Salt
Pepper
For the Caesar sauce:
3 tbsp
mayonnaise
1 tsp
mustard
1 tsp
lemon juice
1
small garlic clove, minced
3
anchovy fillets
2 tbsp
grated parmesan
Pepper
To serve:
1/2
iceberg lettuce, roughly chopped
100 g
cherry tomatoes, halved
Extra parmesan for garnish
Execution
Κόβουμε κάθε φιλέτο κοτόπουλου κατά μήκος σε τρία κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε τρία μπολ βάζουμε: αλεύρι, αυγό χτυπημένο με μουστάρδα, και την κινέζικη φρυγανιά panko.
Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από το panko.
Ψήνουμε στο air fryer με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά για 15 λεπτά στους 190 βαθμους. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές (Δεν γεμίζουμε το airfryer , αλλά βάζουμε σε δόσεις αν κάνουμε πολλα σνίτσελ)
Για την caesar σως , βάζουμε τις αντζούγιες σε ένα μπολ και τις σπάμε με την βοήθεια ένος πιρουνιού σε κομματάκια. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και την τριμμένη παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. ( θα υπάρχουν κάποια κομματάκια μέσα)
Προσθέτουμε το iceberg και τα ντοματίνια μέσα το σως , ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε λίγη σαλάτα πάνω σε κάθε σνίτσελ.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Hot Appetizers
Chicken and pea pouches with béchamel
Fast Recipes
Chicken patties stuffed with cheese
Budget Recipes
Glazed chicken breast with tartar sauce
Budget Recipes
Greek stuffed cabbage rolls
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: