Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Bean dip
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Σάλτσες και ντιπ
Μερίδες
4-6
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
40 λεπτά
Αναμονή
8–12 ώρες
Υλικά
Για το ντιπ
400 γρ.
άσπρα φασόλια (βρασμένα - leftovers)
¼
κόκκινο τσίλι
100 ml
ελαιόλαδο
4
αντζούγιες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ.
ρίγανη ξερή
αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
50 γρ.
καραμελωμένο τσίλι (δες βιβλίο μου - ΦΑΓΗΤΑΡΕΣ)
1 κ.σ.
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεση
Αν δεν έχουμε φασόλια βρασμένα τότε, μουλιάζουμε 200 γρ. φασόλια από το βράδυ. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βάζουμε σε μπλέντερ 300 γρ. φασόλια βρασμένα, το τσίλι χωρίς σπόρια, το ελαιόλαδο, τις αντζούγιες, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε για λίγο σε δυνατή ταχύτητα έως ότου έχουμε ένα λείο ντιπ.
Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο.
Για το γαρνίρισμα, στρώνουμε σε μια πιατέλα το ντιπ και από πάνω προσθέτουμε το καραμελωμένο τσίλι, το σχοινόπρασο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Σπιτική Κέτσαπ
Οικονομικές
Σπιτικός ντοματοπελτές με την γειτόνισσα
No Leftovers
Ελιάδα
No Leftovers
Εναλλακτική μους σοκολάτας με ρύζι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: