Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μπρόκολο στα κάρβουνα με κρέμα από φέτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Χορτοφαγία
Μερίδες
2
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για το μπρόκολο
300 γρ.
μπρόκολο (περίπου μισό μπρόκολο)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
παγάκια και κρύο νερό (για το μπλανσάρισμα)
Για τη σως φέτας
200 γρ.
φέτα
80 ml
κρέμα γάλακτος
½ κ.γ.
καπνιστή πάπρικα
ξύσμα από ½ λεμόνι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ.
αμύγδαλα φιλέ
1 κ.σ.
φύλλα βασιλικού
ξύσμα από ½ λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το μπρόκολο σε μακρόστενα κομμάτια.
Το βράζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και το μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με πάγο και κρύο νερό.
Το στραγγίζουμε καλά και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο μπρόλοό και ψήνουμε στα κάρβουνα για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ραβδώσεις. Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη σως, χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, την καπνιστή πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι, μέχρι να γίνει βελούδινη.
Σε μικρό τηγανάκι χωρίς λάδι, καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε το μπρόκολο πάνω από κουταλιές σως φέτας, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, φύλλα βασιλικού και ροδοκοκκινισμένα αμύγδαλα
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
No Leftovers
Ελιάδα
Ζυμαρικά
Κριθαράκι με μπιζέλι και πράσο
No Leftovers
Κριθαρότο με αρακά, σπανάκι και φέτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: