Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μύδια αχνιστά
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζεστά Ορεκτικά
Θαλασσινά
Μερίδες
Για 2 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ
μύδια
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 σκελίδα
σκόρδο ψιλοκομμένη
10 γρ
τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια
θυμάρι φρέσκο
2 κοτσάνια
δεντρολίβανο
2 κ.σ
ελαιόλαδο
1 κ.σ
βούτυρο
Χυμός από μισό λεμόνι
30 μλ
ούζο
Προεραιτικά: ½ τσίλι
Μπαγκέτα
Αλατοπίπερο
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με νερό και αλάτι τοποθετούμε τα μύδια για 30 λεπτά . Έπειτα τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τα μουστάκια τους απο την αντίθετη πλευρα της ένωσής τους.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο το τζίντζερ μαζί με τα μυρωδικά. Όταν πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο και το χυμό λεμόνι.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Σερβίρουμε με τσίλι ψιλοκομμένα ξύσμα από το λεμόνι και ζεστή μπαγκέτα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Γρήγορες Συνταγές
Σολομός με σάλτσα από σόγια και μέλι
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: