Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κεφτέδες κοτόπουλου με γέμιση μοτσαρέλας και γλάσο από μέλι και λεμόνι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Μερίδες
Περίπου 12 κεφτέδες
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
-
Υλικά
Για τους κεφτέδες:
300 γρ
κιμάς κοτόπουλου
1
αυγό
⅓
φλιτζάνι φρυγανιά
½
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ
φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ
πάπρικα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
100 γρ
μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (για τη γέμιση)
1 κ.σ
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Για τη σάλτσα από μέλι και λεμόνι:
2 κ.σ
βούτυρο
1½ κ.σ
μέλι
1½ κ.σ
φρέσκος χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, το αυγό, την φρυγανιά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, πατάμε στην παλάμη μας, τοποθετούμε μέσα ένα κυβάκι μοτσαρέλας και σχηματίζουμε ένα μπαλάκι γύρω από τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε για όλο το μείγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, γυρίζοντάς τους συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, περίπου 7-8 λεπτά.
Στο ίδιο τηγάνι (με τους κεφτέδες μέσα), λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Κρέατα
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με μοτσαρέλα και πατάτες
Κρέατα
Νεπαλέζικο κοτόπουλο
Κρέατα
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από κόκκινο κρασί
Κρέατα
Πουγκάκια με μπεσαμελ , αρακά και κοτόπουλο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: