Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Spaghetti al limone με pangrattato
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Ζυμαρικά
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
8-10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
400 γρ
σπαγγέτι
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
199 γρ
βούτυρο
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ
παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Για το pangrattato (παρμεζάνα των φτωχών)
2
μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μια πρέζα μπούκοβο
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε πολύ καλά το ψωμί στο μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το ψωμί και όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα και τον μαϊντανό. Σοτάρουμε μέχρι να γίνουν χρυσό και τραγανό το μείγμα μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό πριν να είναι al dente. Κρατάμε 1/2 φλ. από το νερό που ψήθηκαν τα ζυμαρικά.
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο με το ξύσμα λεμονιού για 1-1,5 λεπτό.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το νερό τους στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με το pangrattato και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Cacio e pepe
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Γρήγορες Συνταγές
Μακαρονάδα με τυροκαυτερή
Ζυμαρικά
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα τσορίθο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: