Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ψαρόσουπα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Θαλασσινά
Μερίδες
5-6 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
30 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
1 κιλό
ψάρια για σούπα (λαβράκι, μπακαλιάρος, γλώσσα, χριστόψαρο κτλ)
3-4 κ.σ
ελαιόλαδο
2
κρεμμύδια ψιλοκομμένο
150 γρ.
πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτριες
πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 μέτριο
καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μέτριο
κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
100 γρ.
φινόκιο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
100 γρ.
σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1
ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη
2
φύλλα δάφνης
Χυμός από ½ λεμόνι (περίπου 25 γρ.)
Αλάτι
Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
2 κ.σ
ελαιόλαδο
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, με ελαιόλαδο προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να καραμελωσουν ελάχιστα για 5 λεπτά. (κρεμμύδια, πράσο, σκόρδο, καρότο, πατάτες, κολοκυθάκι, φινόκιο και σέλερι).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε 1-1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.
Αφαιρούμε τα ψάρια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα.
Μετά, αφαιρούμε το 1/3 της σούπας με τα λαχανικά και την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ για να δημιουργήσουμε πιο πλούσια υφή στη σούπα. Προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα την μπλενταρισμένη σούπα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά.
Βγάζουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια προσεκτικά και τα βάζουμε απευθείας στα πίατα που θα σερβίρουμε την σούπα ή αν θα την φάμε αργότερα το προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Γρήγορες Συνταγές
Scallops με βούτυρο και φρέσκια σαλάτα
Γρήγορες Συνταγές
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
Γρήγορες Συνταγές
Λαυράκι alla siciliana
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: