Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Arancini με dip γιαουρτιού και λιαστές ντομάτες
Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Ζεστά Ορεκτικά
Μερίδες
15-20 τεμάχια
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο
4 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
4
μεγάλα αυγά
450-600 γρ
κρύο ριζότο από την προηγούμενη μέρα (βλέπε συνταγή Ριζότο α λα Μιλανέζε)
240 γρ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φλιτζάνια)
4,5 γρ
αλάτι (3/4 κουταλάκι του γλυκού)
240 γρ
πάνκο (2 φλιτζάνια)
60 γρ
μοτσαρέλα , κομμένη σε κύβους (2 εκ.)
480 μλ
φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα, περίπου 2 φλιτζάνια)
100 γρ
λούντζα κυπριακή, κομμένη σε μικρούς κύβους (2 εκ.)
1 λίτρο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Dip γιαούρτι
3
κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1
σκελίδα σκόρδο
40 γρ
λιαστές ντομάτες (στραγγισμένες)
250 γρ
στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γ.
γλυκιά πάπρικα
30 γρ
πελτέ ντομάτας
Αλάτι / πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Παίρνουμε περίπου 2 κουταλιές από το μείγμα του ριζότου και το σχηματίζουμε σε μια μικρή μπάλα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο της μπάλας και τοποθετούμε εκεί έναν κύβο μοτσαρέλας και έναν κύβο λούντζας.
Κλείνουμε καλά το ριζότο γύρω από το τυρί, έτσι ώστε η μοτσαρέλα να είναι κρυμμένη στο κέντρο της μπάλας.
Βουτάμε κάθε μπάλα πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά (που έχουμε χτυπήσει καλά) και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι ή τηγάνι με χοντρό πάτο. Όταν το λάδι είναι ζεστό (170-180°C), τηγανίζουμε τις μπάλες για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές.
Βγάζουμε τις μπαλίτσες με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Dip γιαούρτι
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο.
Δοκιμάζουμε την γεύση και διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
Τέλος, προσθέτουμε το dip σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε από πάνω τα arancini.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Γρήγορες Συνταγές
Τηγανητά κολοκυθάκια με χυλό μπύρας
Ζεστά Ορεκτικά
Τάρτα με αχλάδι, chevre και θυμάρι
Γρήγορες Συνταγές
Μπρουσκέτα με τριμμένο χαλούμι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: