Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Cacio e pepe
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζυμαρικά
Οικονομικές
Μερίδες
4 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
500 γρ
σπαγγέτι, Νο6
100 γρ
βούτυρο
1/2 κ.σ.
πιπέρι
50 γρ
πεκορίνο τριμμένο ( η κεφαλοτύρι)
80 γρ
παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
50 γρ
παρμεζάνα
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει, χωρίς να γεμίσουμε την κατσαρόλα μέχρι πάνω.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο βραστό νερό με ελάχιστο αλάτι και τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία. Σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασίματος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το αφήνουμε να αρωματιστεί.
Σβήνουμε με 3 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σε 2 δόσεις τα τριμμένα τυρία (πεκορίνο/ παρμεζάνα) *Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε 1-2 κουτάλες από το νερό των μακαρονιών.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Μακαρονάδα με τυροκαυτερή
Ζυμαρικά
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα τσορίθο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: