Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Cantucci – Ιταλικά μπισκότα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
Περίπου 50 μπισκότα
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
55 λεπτά
Αναμονή
30 λεπτά
Υλικά
150 γρ.
φιστίκια
150 γρ.
αμύγδαλα
4
αυγά
200 γρ.
ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ.
γλυκό του κουταλιού περγαμόντο στεγνό, χωρίς σιρόπι
200 μλ
ελαιόλαδο
600 γρ.
αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ.
μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
αλάτι
100 γρ.
σταφίδες
έξτρα αλεύρι για το πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
Σε ένα ταψί, καβουρδίζουμε ελαφρώς τα φιστίκια και τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και την βανίλια και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά (όχι περισσότερο).
Αφαιρούμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. ( Η ζύμη θα πρέπει να έχει αρκετή υγρασία - θα κολλάει στο μπλέντερ)
Προσθέτουμε νερό στα χέρια μας έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μπαστουνάκια.
Πλάθουμε το κάθε μπαστουνάκι σε μακρόστενο σχήμα.
Ψήνουμε στους 150°C για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. Μεταφέρουμε ξανά στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 160°C.
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Tres leches cake
No Leftovers
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
No Leftovers
Εξωτικές μπάρες με μπανάνα και ινδοκάρυδο
No Leftovers
Εναλλακτική μους σοκολάτας με ρύζι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: