Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Crispy σαλάτα με πατάτες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Οικονομικές
Σαλάτες
Μερίδες
3-4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
10 λεπτά
Υλικά
400 γρ
βρασμένες πατάτες (που έχεις ήδη στο ψυγείο)
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ
μαγιονέζα vegan ( δες πιο κάτω την συνταγή)
15 γρ
μέλι
100 γρ
αγγούρι, ψιλοκομμένο
30 γρ
κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 γρ
αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
10 γρ
κάπαρη, στραγγισμένη
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Vegan μαγιονέζα
125 μλ
γάλα σόγιας
10 μλ
μηλόξυδο
½ κ.γ.
σκόνη σκορδου
1 κ.γ.
μουστάρδα dijon
Αλάτι
Πιπέρι
250 μλ
ηλιέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Παίρνουμε τις βρασμένες πατάτες από το ψυγείο τις κόβουμε στην μέση ( η αν είναι μεγάλες στα 4) και τις πατάμε με ένα ποτήρι για να ανοίξουν ελαφρώς και να γίνουν πιο τραγανές όταν ψηθούν.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσές.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη σως. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το μέλι, το ψιλοκομμένο αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί και την κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τη σως γιαουρτιού και σερβίρουμε. Με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.
Vegan μαγιονέζα
Βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν το γάλα είναι κρύο, το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το μηλόξυδο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα ψηλό δοχείο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι πάνω από το μείγμα σόγιας και χτυπάμε διατηρώντας το ραβδομπλέντερ σταθερά στον πάτο μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σιγά-σιγά μετακινούμε το μπλέντερ πάνω και κάτω για να αναμείξουμε καλά τα υλικά και να γίνει πηχτό.
Τοποθετούμε το μείγμα σε σφραγισμένο βάζο και το κρατάμε στο ψυγείο. (Μπορούμε να προσθέσουμε κουρκουμά η πάπρικα στην μαγιονέζα για έξτρα γεύση)
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα νισουάζ
Οικονομικές
Σαλάτα με φακές, φέτα και ρόδι
No Leftovers
Σαλάτα με τραγανό ρύζι και σολωμό
No Leftovers
Σαλάτα με ρεβύθια
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: