Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Φαρφάλες με κρέμα παντζαριού
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Ζυμαρικά
Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
300 γρ.
φαρφάλες
1
κύβος ζωμό λαχανικών
2
μέτρια παντζάρια (βρασμένα και καθαρισμένα)
1
σκελίδα σκόρδο
100 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη
100 μλ
κρέμα γάλακτος
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χύμο απο ½ λεμόνι
2 κ.σ.
καρύδια ψιλοκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεση
Βράζουμε τις φαρφάλες σε ζεστό νερο με ζωμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
Παράλληλα, στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα βρασμένα παντζάρια, την μισή ποσότητα παρμεζάνας,μαζί με την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμο λεμονιου, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
Στραγγίζουμε τις φαρφάλες, κρατώντας περίπου ⅓ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
Ρίχνουμε τις φαρφάλες πίσω στην κατσαρόλα που έβρασαν, μαζι με τον πουρέ παντζαριού και αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο από το ζωμό του βρασίματος.
Προσθέτουμε την επιπλέον παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με καρύδια ψιλοκομμένα από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Γρήγορες Συνταγές
Κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο
Γρήγορες Συνταγές
Μακαρονάδα με τυροκαυτερή
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: