Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Γαρίδες με σκορδοβούτυρο και λευκό κρασί
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζεστά Ορεκτικά
Θαλασσινά
Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
12
γαρίδες καθαρισμένες (16/20 - δηλαδή στο 1 κιλό υπάρχουν 16 με 20 γαρίδες)
50 γρ
βούτυρο
1
σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
100 μλ
λευκό κρασί
1 κ.σ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμός από ½ λεμόνι
½ κ.γ.
μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Αν οι γαρίδες δεν είναι καθαρισμένες, αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει ωραία και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς. Προσοχή να μην καεί το σκόρδο, γιατί θα πικρίσει.
Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθεί λίγο η ποσότητα του υγρού.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Crudo λαβράκι με σάλτσα μάνγκο
Γρήγορες Συνταγές
Scallops με βούτυρο και φρέσκια σαλάτα
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και λεμονάτη σάλτσα με γιαούρτι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: