Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Γαριδομακαρονάδα
Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμαρικά
Θαλασσινά
Μερίδες
Για 3 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
250 γρ
σπαγγέτι ξηρά η φρέσκα
1 λ
ζωμός λαχανικών
3
ντομάτες κόκκινες (τριμμένες στον χοντρό τρίφτη)
1 κ.σ
πάστα ντομάτας
2
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 μλ
ούζο
200 μλ
νερό από τα ζυμαρικά
2
κοτσανάκια θυμάρι φρέσκο
15
γαρίδες μεσαίου μεγέθους (καθαρισμένες)
50 γρ
παρμεζάνα
Χυμό + Ξύσμα από μισό λεμόνι
50 γρ
βούτυρο
Αλάτι/Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα κοχλάζουμε τον ζωμό και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα ξεκινάμε την σάλτσα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το θυμάρι. Όταν πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε μισό λεπτό από την κάθε πλευρά. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το ούζο. Όταν εξατμιστεί αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , το ζουμί από τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Βάζουμε τις γαρίδες πίσω στο τηγάνι και ψήνουμε ελάχιστα ώσπου να κολλήσει η σάλτσα στα μακαρόνια.
Αφαιρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την μισή ποσότητα παρμεζανας και ανακατεύουμε.
Τέλος σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο
Ζυμαρικά
Cheeseburger pasta
Ζυμαρικά
Μακαρονάδα με τυροκαυτερή
Ζυμαρικά
Λαζάνια-ρολάκια με κοτόπουλο αλά κρεμ
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: