Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Καλοκαιρινό Trifle
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
6
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
15 λεπτά
Υλικά
Για το φύλλο:
150 γρ.
φύλλο κρούστας (trimmings)
3 κ.σ.
ηλιέλαιο
3 κ.σ.
ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα:
400 γρ.
Γιαούρτι
60 γρ.
ζάχαρη άχνη
300 γρ.
κρέμα τυρί
30 μλ
χυμό λεμονιού
αλάτι
Φρούτα
1
πορτοκάλι
1
dragon fruit
30 γρ.
φυστίκι Αιγίνης
2 κ.σ.
μέλι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνουμε τα trimmings από το φύλλο κρούστας (τα περισσεύματα δηλαδή που μας έμειναν από προηγούμενες φορές που χρησιμοποιήσαμε φύλλο κρούστας) σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε για 15–20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινισουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.Κρατάμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογίσουμε το trifle. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα.
Σε ένα διαφανές μπολ ή ποτήρια, στήνουμε το trifle: ξεκινάμε με στρώση από τραγανό φύλλο, προσθέτουμε κρέμα, συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση φύλλο, ξανά κρέμα και τελειώνουμε με φρούτα, φυστίκια και λίγο μέλι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Γλυκά ρολάκια ρυζόγαλου
No Leftovers
Αφράτα Μπισκότα Σοκολάτας
Γλυκά
Energy balls με μπανάνα και σοκολάτα
No Leftovers
Milkshake με σοκολατένια soft cookies και μπανάνα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: