Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με χαλούμι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Κρέατα
Οικονομικές
Μερίδες
3-4 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
10 λεπτά
Υλικά
500 γρ.
κιμά κοτόπουλο
1
λευκό κρεμμύδι μεσαίο
3 κ.σ.
δυόσμο φρέσκο
170 γρ.
χαλούμι
1
πατάτα μεσαία τριμμένη
1 κ.γ.
δυόσμο ξερό
1
αυγό
50 γρ.
κινέζικη φρυγανιά (πάνκο)
1⁄2 κ.γ.
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 λίτρο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον φρέσκο δυόσμο. Τρίβουμε πρώτα το χαλούμι και έπειτα την πατάτα στον λεπτό τρίφτη. Μεταφέρουμε την τριμμένη πατάτα σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά για να φύγει όλη η υγρασία της.
Βάζουμε τον κιμά, το χαλούμι, τον ξερό και τον φρέσκο δυόσμο, το κρεμμύδι, το αυγό, την πατάτα, τη φρυγανιά και την κανέλα σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε αλατοπίπερο (βάζουμε λιγότερο αλάτι από ό,τι θα βάζαμε στα κανονικά κεφτεδάκια λόγω του χαλουμιού), ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
Όταν το λάδι μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν καλά.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Γρήγορες Συνταγές
Chicken parmigiana (Ιταλία)
Κρέατα
Κεφτέδες κοτόπουλου με γέμιση μοτσαρέλας και γλάσο από μέλι και λεμόνι
No Leftovers
Κοτόπιτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: