Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κολοκύθι – βεντάλια με πέστο φέτας
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Χορτοφαγία
Μερίδες
2 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
30 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
2
μεγάλα πράσινα κολοκύθια
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το πέστο φέτας:
100 γρ.
φέτα
30 γρ.
φύλλα βασιλικού
50 γρ.
φύλλα μαϊντανού
100 μλ
ελαιόλαδο
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1/2
σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί.
Κόβουμε το κολοκύθι σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, δημιουργώντας ένα σχέδιο σαν βεντάλια (χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι, ώστε να παραμείνει ενωμένο). Επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο κολοκύθι.
Τοποθετούμε τα κολοκύθια σε ένα ταψι με λαδοκολλα και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Για το πέστο φέτας: Στο μπλέντερ, βάζουμε τη φέτα, το βασιλικό, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Σερβίρισμα: Όταν το κολοκύθι έχει ψηθεί και έχει πάρει χρυσαφένιο χρώμα, το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε με το πέστο φέτας από κάτω, ντοματίνια , ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Σαλάτα με φακές, φέτα και ρόδι
Χορτοφαγία
Φαλάφελ απο χθεσινές φακές
Ζεστά Ορεκτικά
Ψητα ντοματίνια και burrata
Γρήγορες Συνταγές
Τηγανητά κολοκυθάκια με χυλό μπύρας
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: