Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κολοκυθοκεφτέδες με ανθούς
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
3
κολοκυθάκια (περίπου 500 γρ.)
½
πράσο
2
αυγά
100 γρ.
φέτα, τριμμένη
60 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 4 κ.σ.)
½ κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ.
ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ.
ψιλοκομμένος δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ.
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
8-10
κολοκυθοανθοί, καθαρισμένοι
Μέθοδος Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά με τα χέρια ή με πετσέτα για να φύγουν όλα τα υγρά.
Ψιλοκόβουμε το πράσο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο πράσο, τα αυγά, τη φέτα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα.
Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι, δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα.
Τοποθετούμε από πάνω έναν κολοκυθοανθό και τον πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλα ώστε να κολλήσει στο μείγμα.
Ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από κάτω και στη συνέχεια γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα. Ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε ζεστούς.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Arancini με dip γιαουρτιού και λιαστές ντομάτες
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Γρήγορες Συνταγές
Ανθοί κολοκυθιού με τυριά
Γρήγορες Συνταγές
Μπρουσκέτα με τριμμένο χαλούμι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: