Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Κοτόπιτα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Κρέατα
Μερίδες
10
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
30 λεπτά
Υλικά
500 γρ
ψημένο κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
καρότο, τριμμένο
150 γρ
αρακάς ( κατεψυγμένος)
2-3
πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
2
φύλλα σφολιάτας
1
αυγό για αλοιφή
2 κ.σ.
σουσάμι
Για την μπεσαμέλ:
50 γρ
βούτυρο
50 γρ
αλεύρι
500 μλ
γάλα
1
αυγό
100 γρ
κεφαλοτύρι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε κομμάτια. (Αν έχει κόκκαλα η πέτσα τα αφαιρούμε)
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά.Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την μπεσαμέλ.
Λαδώνουμε ελαφρά το πυρέξ μας (28*36). Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε τη γέμιση.Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, αλείφουμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Ζουμερό burger με τσένταρ
Γρήγορες Συνταγές
Ζουμερό τηγανητό κοτοπουλο παναρισμενο σε κορν φλεικς
Κρέατα
Σουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο
Ζεστά Ορεκτικά
Πουγκάκια με μπεσαμελ , αρακά και κοτόπουλο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: