Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Κρέπες crème brûlée
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Μερίδες
6–8
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
30 λεπτά
Αναμονή
2 ώρες
Υλικά
Για τις κρέπες
600 ml
γάλα πλήρες
250 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4
αυγά μεσαία
50 γρ.
βούτυρο (λιωμένο)
50 γρ
ζάχαρη
1
πρέζα αλάτι
20 ml
ηλιέλαιο (για το τηγάνι)
Για την κρέμα πατισερί
1
λίτρο γάλα
180 γρ
ζάχαρη
1
κάψουλα βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα
110 γρ
κορν φλάουρ
3
αυγά
Για το σερβίρισμα
3 κ.σ.
λευκή ζάχαρη (για καραμέλωμα)
100 γρ
φρούτα εποχής (π.χ. βατόμουρα)
προαιρετικά: γλυκό του κουταλιού ανθό κιτρομηλιάς
Μέθοδος Εκτέλεση
Για τις κρέπες, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε έναν λείο και ομοιογενή χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε την κρέπα για περίπου 1 λεπτό από τη μία πλευρά και 30 δευτερόλεπτα από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη.
Για την κρέμα πατισερί, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και την μισή ποσότητα ζαχαρης μέχρι να αχνίσει (χωρίς να βράσει).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς (για να μην κόψουν τα αυγά).
Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη, για να μην πιάσει πέτσα, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για τη συναρμολόγηση, παίρνουμε μια κρέπα την τοποθετούμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε και βάζουμε 2–3 κουταλιές της σούπας κρύα πατισερί στο κέντρο και απλώνουμε. Προσθέτουμε την επόμενη κρέπα από πάνω και ξαναβάζουμε κρέμα πατισερί. Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε μια ψηλή τούρτα από τις κρέπες.
Τελειώνουμε την τούρτα με κρέμα πατισερί στην κορυφή, πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη και την καίμε με φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε με φρούτα εποχής και, αν θέλουμε, με μια κουταλιά από γλυκό του κουταλιού ανθό κιτρομηλιάς για άρωμα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Torta caprese – σοκολατένιο gluten free κέικ
Γλυκά
Tres leches cake
Γλυκά
Panna cotta με μαριναρισμένες φράουλες
Γλυκά
Αχλάδια στο air fryer
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: