Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Κριθαράκι με μπιζέλι και πράσο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμαρικά
Χορτοφαγία
Μερίδες
Για 5 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για το κριθαράκι:
1
πράσο
2 σκελίδες
σκόρδο
1 κουταλιά
ελαιόλαδο
250 γρ
ορζο
30 μλ
ούζο
ζωμός 500 ml (1 κύβος λαχανικών αραιωμένος σε νερό)
100 γρ
αρακά
Αλάτι / Πιπέρι
Για την σάλτσα:
70 γρ
σπανάκι
⅓ ματσάκι
βασιλικό
1/2
λεμόνι, χυμός και ξύσμα
150 μλ
κρέμα γάλακτος
100 γρ
παρμεζάνα
Αλάτι/Πιπέρι
Γαρνίρισμα:
Μαύρο πιπέρι
20 γρ
τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κ.σ
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζι με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το ούζο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ελαφρά ώσπου να μην υπάρχει υγρασία , ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στον πάτο.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα: Προσθέτουμε το σπανάκι, το βασιλικό, το χυμο και το ξύσμα από το λεμόνι, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα και το αλατοπίπερο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία σάλτσα.
Όταν ψηθεί το κριθαράκι προσθέτουμε τον αρακά και την σάλτσα και αποσύρουμε απο την φωτιά. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο . Γαρνίρουμε με τριμμένο μαύρο πιπέρι, επιπλέον ξύσμα λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με τριμμένο μαύρο πιπέρι, επιπλέον ξύσμα λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα τσορίθο
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Ζυμαρικά
Κριθαράκι με κοτόπουλο , λιαστές ντομάτες και σπανάκι
Ζυμαρικά
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από καραμελωμένο κρεμμύδι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: