Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μεσογειακή Σακσούκα με ντομάτα και ελιές
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Πρωινό
Μερίδες
3-4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 μέτριο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά
κομμένη σε λωρίδες
400 γρ.
ντομάτες κονκασέ
1/3 κ.γ.
κύμινο
100 γρ.
ελιές καλαμών
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
2 φέτες
ψωμί για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές και δημιουργούμε 4 τρύπες στη σάλτσα. Σπάμε μέσα τα αυγά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα αυγά για 4-5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό με ζεστό ψωμάκι στο πλάι.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Pancakes με βρώμη, μπανάνα και κρέμα φυστικοβούτυρο
Γρήγορες Συνταγές
Scrambled eggs με πιπεριά Φλωρίνης
Πρωινό
Αυγά ποσέ σε sourdough με κρέμα αβοκάντο
Γρήγορες Συνταγές
Μεσογειακή σακσούκα με ντομάτα, ελιές και κυπριακό λουκάνικο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: