Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ψητα ντοματίνια και burrata
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Χορτοφαγία
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
20 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
200 γρ
ντοματίνια
1 σκελίδα
σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.γ.
φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1
μπουράτα (125 γρ.)
1 κ.σ.
φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε τα ντοματίνια , βάζουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και να καραμελωσουν ελαφρώς.
Μόλις βγουν τα ντοματίνια, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
Εν τω μεταξύ, σπάμε τη μπουράτα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα πιάτο, απλώνοντάς τη ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Σαλάτα με φακές, φέτα και ρόδι
Ζεστά Ορεκτικά
Τάρτα με αχλάδι, chevre και θυμάρι
Χορτοφαγία
Φαλάφελ απο χθεσινές φακές
Ζεστά Ορεκτικά
Μπουκίτσες μελιτζάνας γεμισμένες με Edam τυρί φέτες
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: