Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Ριζότο με κολοκύθι και κολοκυθοανθούς
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζυμαρικά
Μερίδες
4
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
25 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½
σκελίδα σκόρδο
2
κλωναράκια θυμάρι
1
κολοκύθι
10
κολοκυθοανθοί
150 γρ.
ρύζι αρμπόριο
30 μλ
λευκό ξηρό κρασί + 5 μλ για το τελείωμα
700 μλ
ζωμός λαχανικών
70 γρ.
βούτυρο
70 γρ.
παρμεζάνα
1 κ.σ.
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 5–6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1–2 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και να απορροφήσει τα αρώματα.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον ζωμό λίγο λίγο, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι al dente.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι στο πλάι σοτάρουμε σε 1 κ.σ ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κολοκύθι με αλάτι και πιπέρι. Όταν ψηθεί το βάζουμε στο ριζότο.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τους ανθούς.
Μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ψιλοκομμένους ανθούς, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί κρεμώδης υφή.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό σε flat πιάτο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμαρικά
Marry me chicken pasta με λιαστές ντομάτες
Γρήγορες Συνταγές
Κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο
Ζυμαρικά
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια και αντζούγιες
Ζυμαρικά
Κριθαρότο με μανιτάρια
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: