Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σούπα με πατάτα και πράσο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Οικονομικές
Σούπες
Χορτοφαγία
Μερίδες
4-5 άτομα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
30 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
3
μετρία πράσα
3
μεσαίες πατάτες
30 γρ.
σέλινο ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο
1/2 λίτρο
ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
250 ml
κρέμα γάλακτος
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
1 κ.σ.
βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός, κόλιανδρος και σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Πλένουμε τα πράσα καλά και τα καθαρίζουμε, κρατώντας μόνο το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος, τα κόβουμε σε ροδέλες.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τις πατάτες και το σέλινο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για 1 ακόμη λεπτό.
Χρησιμοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή κανονικό μπλέντερ για να πολτοποιησουμε τη σούπα.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρέσκο μαϊντανό και σχοινόπρασο από πάνω.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Σούπα με κουνουπίδι και κάστανα
Γρήγορες Συνταγές
Σούπα μανιταριών
Κρέατα
Γλυκοπατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τζατζίκι
Οικονομικές
Γαλλική Ομελέτα
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: