Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σπαγγέτι καρμπονάρα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζυμαρικά
Μερίδες
3
Προετοιμασία
2 λεπτά
Ψήσιμο
7 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Υλικά
300 γρ
σπαγγέτι (Νο 5)
4
κρόκοι αυγών
100 γρ
τριμμένη παρμεζάνα Reggiano
100 γρ
τριμμένο πεκορίνο Romano
200 γρ
Guanciale ή pancetta, κομμένο σε λωρίδες
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αρχίζουμε ζεσταίνοντας ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το guanciale και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει το λίπος του και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το πεκορίνο και τους κρόκους αυγού, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε 200 ml από το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επιστρέφουμε στην ίδια κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά (τα ζυμαρικά πρέπει να είναι ζεστά για να ψηθεί το μείγμα των αυγών).
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Spaghetti al limone με pangrattato
Ζυμαρικά
Γαριδομακαρονάδα
Γρήγορες Συνταγές
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από καραμελωμένο κρεμμύδι
Ζυμαρικά
Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα τσορίθο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: