Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σπιτική Κέτσαπ
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Σάλτσες και ντιπ
Μερίδες
1 βαζάκι 450 γρ
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
65 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
2
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600 γρ
ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ.
ντοματοπελτέ
2
σκελ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
150 μλ
κόκκινο ξύδι
150 γρ
καστανή ζάχαρη
2 κ.γ.
μουστάρδα απαλή
½ κ.γ.
πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ.
κόλιανδρο ξηρό
½ κ.γ.
γαρίφαλο σε σκόνη
½ κ.γ.
αλάτι
½ κ.γ.
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο.
Περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν σπόρους ή ίνες και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει.
Αποθηκεύουμε την κέτσαπ σε ένα καθαρό βάζο και την φυλάμε στο ψυγείο.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Κρέατα
Γύρος κοτόπουλο στον air fryer
Γρήγορες Συνταγές
Ζουμερό burger με τσένταρ
Γρήγορες Συνταγές
Ζουμερό τηγανητό κοτοπουλο παναρισμενο σε κορν φλεικς
Κρέατα
Κεφτέδες κοτόπουλου με γέμιση μοτσαρέλας και γλάσο από μέλι και λεμόνι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: