Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Τραγανοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ντομάτα & χαλούμι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Χορτοφαγία
Μερίδες
4-6
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
10 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για τη γέμιση
300 γρ.
ντοματες, τριμμενες και στραγγισμενες
1 κ.σ.
τριμμένη φρυγανιά
½
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1
αυγό
1 κ.σ.
φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ.
φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 γρ.
χαλούμι, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τους ανθούς
10 - 12
κολοκυθοανθοί, καθαρισμένοι
Για το κουρκούτι
100 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml
μπίρα (ή ανθρακούχο νερό)
½ κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.
κουρκουμά (προαιρετικά)
αλάτι
1
λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα απο ½ λεμονι
αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τα μυρωδικά, το χαλούμι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
Αν βγάλει υγρασία το μείγμα μας, την αφαιρούμε προσεκτικά.
Γεμίζουμε απαλά κάθε ανθό με περίπου 15–20 γρ. γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά τα πέταλα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την παγωμένη μπύρα, το μπέικιν, τον κουρκουμά και το αλάτι μέχρι να έχουμε κουρκούτι λείο.
Βουτάμε τους γεμιστούς ανθούς στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στους 170–180°C για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα και το αλάτι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε ζεστούς τους κολοκυθοανθούς με το ντιπ γιαουρτιού.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Μους φέτας με ψητα ντοματίνια
Ζεστά Ορεκτικά
Μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας και χαλούμι
No Leftovers
Κριθαρότο με αρακά, σπανάκι και φέτα
Ζεστά Ορεκτικά
Ολόκληρο κουνουπίδι στο φούρνο με κρέμα από ταχίνι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: